Kefírová bábovka

Krásně nadýchaná bábovka, která vydrží dlouho vláčná. Výborná jako snídaně nebo svačinka.

Ingredience (15 x porce)

Postup přípravy

  1. Mouku smícháme s jedlou sodou, namletými ořechy a kakaem. Necháme stranou. V jiné míse vyšleháme vejce s cukrem do pěny. K vyšlehaným vajíčkům přidáme rum, olej a kefír.
  2. Pomalu vsypeme sypkou směs a postupně zašleháváme. Nalejeme do formy a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 30 až 40 minut.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 291.40 kcal | Protein: 4.28 g | Sacharidy: 32.85 g | z toho cukr: 18.42 g | Tuk: 15.71 g | z toho nas. MK: 2.34 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2339-kefirova-babovka