Hebká a nadýchaná polévka s netradiční a málo okoukanou chutí artyčoků. Vyzkoušejte jak je výborná.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Artyčoky vyndáme z láku a překrojíme. Dáme vařit s bujónem na asi 15 minut.
Před koncem vaření si připravíme v jiném hrnci jíšku. Rozehřejeme olej, přidáme mouku a necháme zpěnit. Zalejeme vývarem i s uvařenými artyčoky. Dobře promícháme a prošleháme tyčovým mixérem.
Ochutíme prolisovaným česnekem a pokud je třeba i solí a pepřem.
Vypneme a vmícháme smetanu. Podáváme s krutony.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 343.16 kcal |
Protein: 2.75 g |
Sacharidy: 9.91 g |
z toho cukr: 1.73 g |
Tuk: 32.53 g |
z toho nas. MK: 9.04 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2331-kremova-polevka-z-artycoku