Krémová polévka z artyčoků

Hebká a nadýchaná polévka s netradiční a málo okoukanou chutí artyčoků. Vyzkoušejte jak je výborná.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Artyčoky vyndáme z láku a překrojíme. Dáme vařit s bujónem na asi 15 minut.
  2. Před koncem vaření si připravíme v jiném hrnci jíšku. Rozehřejeme olej, přidáme mouku a necháme zpěnit. Zalejeme vývarem i s uvařenými artyčoky. Dobře promícháme a prošleháme tyčovým mixérem.
  3. Ochutíme prolisovaným česnekem a pokud je třeba i solí a pepřem.
  4. Vypneme a vmícháme smetanu. Podáváme s krutony.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 343.16 kcal | Protein: 2.75 g | Sacharidy: 9.91 g | z toho cukr: 1.73 g | Tuk: 32.53 g | z toho nas. MK: 9.04 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2331-kremova-polevka-z-artycoku