Krkovice v rajčatové marinádě s medem

Pomalu pečená krkovička naložená ve výborné sladkokyselé marinádě. Plátky jsou šťavnaté a hodí se k rýži, bramborové kaši, bramborům nebo hranolkům.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Plátky masa opláchneme a rozklepeme najemno. V uzavíratelné míse si připravíme marinádu smícháním rajčat, koření, pepře a medu. Volte směs grilovacího koření bez soli.
  2. Nechejte maso marinovat přes noc nebo 24 hodin.
  3. Poté vyjměte a z obou stran posolte. Rozehřejte troubu na 200 stupňů. Do pekáče vlijte marinádu, vložte osolené plátky a uzavřete poklicí.
  4. Snižte teplotu a pečte na 140 stupňů 2 hodiny.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 446.87 kcal | Protein: 30.02 g | Sacharidy: 26.85 g | z toho cukr: 24.14 g | Tuk: 24.38 g | z toho nas. MK: 7.50 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2328-krkovice-v-rajcatove-marinade-s-medem