Pomalu pečená krkovička naložená ve výborné sladkokyselé marinádě. Plátky jsou šťavnaté a hodí se k rýži, bramborové kaši, bramborům nebo hranolkům.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Plátky masa opláchneme a rozklepeme najemno. V uzavíratelné míse si připravíme marinádu smícháním rajčat, koření, pepře a medu. Volte směs grilovacího koření bez soli.
Nechejte maso marinovat přes noc nebo 24 hodin.
Poté vyjměte a z obou stran posolte. Rozehřejte troubu na 200 stupňů. Do pekáče vlijte marinádu, vložte osolené plátky a uzavřete poklicí.
Snižte teplotu a pečte na 140 stupňů 2 hodiny.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 379.72 kcal |
Protein: 32.87 g |
Sacharidy: 27.59 g |
z toho cukr: 25.05 g |
Tuk: 15.93 g |
z toho nas. MK: 4.02 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2328-krkovice-v-rajcatove-marinade-s-medem