Vepřové závitky se zelím a anglickou slaninou

Šťavnatá krkovička se dobře hodí k pomalému pečení. Díky náplni ze zelí a anglické slaniny nebude nikdy vysušená.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Plátky krkovičky dobře rozklepejte. Z obou stran osolte a opepřete. Z jedné strany potřete hořčicí a prolisovaným česnekem. Poklaďte plátky anglické slaniny.
  2. Doprostřed dejte kysané zelí a zaviňte. Zamotejte nití a pevně utahujte.
  3. Vložte do pekáče s trochou oleje. Nepodlévejte. Dejte do trouby rozehřáté na 200 stupňů. Po 5 minutách snižte teplotu na 140 a pečte 2 hodiny.
  4. Před servírováním samozřejmě odstraňte nit.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 578.71 kcal | Protein: 41.14 g | Sacharidy: 4.70 g | z toho cukr: 1.36 g | Tuk: 43.02 g | z toho nas. MK: 12.86 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2324-veprove-zavitky-se-zelim-a-anglickou-slaninou