Šťavnatá krkovička se dobře hodí k pomalému pečení. Díky náplni ze zelí a anglické slaniny nebude nikdy vysušená.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Plátky krkovičky dobře rozklepejte. Z obou stran osolte a opepřete. Z jedné strany potřete hořčicí a prolisovaným česnekem. Poklaďte plátky anglické slaniny.
Doprostřed dejte kysané zelí a zaviňte. Zamotejte nití a pevně utahujte.
Vložte do pekáče s trochou oleje. Nepodlévejte. Dejte do trouby rozehřáté na 200 stupňů. Po 5 minutách snižte teplotu na 140 a pečte 2 hodiny.
Před servírováním samozřejmě odstraňte nit.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 578.70 kcal |
Protein: 41.14 g |
Sacharidy: 4.70 g |
z toho cukr: 1.36 g |
Tuk: 43.02 g |
z toho nas. MK: 12.86 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2324-veprove-zavitky-se-zelim-a-anglickou-slaninou