Chutná a rychle připravená omeleta inspirovaná pokrmy slunné Itálie. Vyzkoušejte ji jako snídani i jako předkrm. Pokud byste chtěli zůstat věrni typickým ingrediencím použijte parmazán.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Salát nakrájejte na menší kousky, operte na cedníku a nechejte dobře okapat.
Sýr nastrouhejte na hrubém struhadle a smíchejte s rozšlehanými vejci, solí a pepřem.
Na pánvi rozehřejte trochu oleje a vlijte vejce. Přidejte salát a na mírnou teplotu restujte.
Opatrně otočte, pomáhám si malým krájecím prkýnkem, které vsunu pod omeletu. Propečte i druhou stranu. Omeleta musí zůstat křehká a neměla by zhnědnout. Podávejte teplou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 244.68 kcal |
Protein: 18.97 g |
Sacharidy: 1.83 g |
z toho cukr: 0.63 g |
Tuk: 17.78 g |
z toho nas. MK: 9.54 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2320-frittata-s-ledovym-salatem