Frittata s ledovým salátem

Chutná a rychle připravená omeleta inspirovaná pokrmy slunné Itálie. Vyzkoušejte ji jako snídani i jako předkrm. Pokud byste chtěli zůstat věrni typickým ingrediencím použijte parmazán.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Salát nakrájejte na menší kousky, operte na cedníku a nechejte dobře okapat.
  2. Sýr nastrouhejte na hrubém struhadle a smíchejte s rozšlehanými vejci, solí a pepřem.
  3. Na pánvi rozehřejte trochu oleje a vlijte vejce. Přidejte salát a na mírnou teplotu restujte.
  4. Opatrně otočte, pomáhám si malým krájecím prkýnkem, které vsunu pod omeletu. Propečte i druhou stranu. Omeleta musí zůstat křehká a neměla by zhnědnout. Podávejte teplou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 244.68 kcal | Protein: 18.97 g | Sacharidy: 1.83 g | z toho cukr: 0.63 g | Tuk: 17.78 g | z toho nas. MK: 9.54 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2320-frittata-s-ledovym-salatem