Zapékané těstoviny s vepřovým masem a olivami

Se zapékanými těstovinami nikdy nešlápnete vedle. Jsou oblíbené u dětí i dospělých. Věnujte jim trochu péče a přidejte pomalu dušené vepřové maso a olivy.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Vepřové maso nakrájíme na nudličky. Ve větším hrnci rozehřejeme olej, přidáme maso, grilovací koření a rychle osmahneme. Podlijme do 2/3 vodou, přidáme 4 stroužky prolisovaného česneku a dusíme 1,5 hodiny na velmi mírnou teplotu pod pokličkou. Podle potřeby doléváme vodu.
  2. Před koncem dušení si ve woku na troše oleje osmahneme cibule nakrájené na proužky, přidáme na kostičky nakrájená rajčata, žampiony a přepůlené olivy. Okořeníme oreganem a saturejkou.
  3. Uvaříme těstoviny. Vypneme pánev, slijeme přebytečnou vodu. Přidáme do woku udušené maso, bez výpeku. Společně s těstovinami promícháme ve woku nebo přendáme vše na pekáč a důkladně promícháme až na pekáči.
  4. Připravíme si omáčku. Rozehřejeme máslo, dáme zpěnit mouku a zalejeme mlékem. Dobře promícháme, ochutíme 1 stroužkem prolisovaného česneku, solí a pepřem. Zalejeme směs v pekáči a dáme do rozehřáté trouby zapéct na 15 minut bez poklice.
  5. Na posledních 5 minut zasypeme strouhaným sýrem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 900.16 kcal | Protein: 46.02 g | Sacharidy: 62.77 g | z toho cukr: 15.86 g | Tuk: 50.81 g | z toho nas. MK: 17.13 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2313-zapekane-testoviny-s-veprovym-masem-a-olivami