Houbovka ze sušených hub

Tradiční česká dobrota s jednoduchou přípravou. Hotová je za pár minut.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Houby dáme do vody a společně s bujónem povaříme. Vaříme asi 10 až 15 minut na mírný stupeň. Až jsou skoro hotové, připravíme jíšku.
  2. Ve větším hrnci rozehřejeme sádlo, dáme hladkou mouku a necháme zpěnit. Zalijeme vývarem i s houbami, přiléváme postupně, hlídáme hustotu omáčky.
  3. Ochutíme houbovým kořením. Sůl a pepř obvykle nejsou třeba. Vypneme a vmícháme smetanu. Podáváme s knedlíkem a vejcem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 221.10 kcal | Protein: 2.69 g | Sacharidy: 6.18 g | z toho cukr: 1.14 g | Tuk: 20.77 g | z toho nas. MK: 11.07 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2310-houbovka-ze-susenych-hub