Houbovka ze sušených hub
Tradiční česká dobrota s jednoduchou přípravou. Hotová je za pár minut.
Ingredience (6 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Houby dáme do vody a společně s bujónem povaříme. Vaříme asi 10 až 15 minut na mírný stupeň. Až jsou skoro hotové, připravíme jíšku.
- Ve větším hrnci rozehřejeme sádlo, dáme hladkou mouku a necháme zpěnit. Zalijeme vývarem i s houbami, přiléváme postupně, hlídáme hustotu omáčky.
- Ochutíme houbovým kořením. Sůl a pepř obvykle nejsou třeba. Vypneme a vmícháme smetanu. Podáváme s knedlíkem a vejcem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 221.10 kcal |
Protein: 2.69 g |
Sacharidy: 6.18 g |
z toho cukr: 1.14 g |
Tuk: 20.77 g |
z toho nas. MK: 11.07 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2310-houbovka-ze-susenych-hub