Polévka z červené čočky a rajčat

Hustá a vydatná polévka plná výborné luštěniny. Červená čočka se nemusí namáčet a je hned uvařená, do polévek skvělá.

Ingredience (8 x porce)

Postup přípravy

  1. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Dáme vařit společně s čočkou do většího hrnce s osolenou vodou. Až jsou brambory skoro měkké připravíme v jiném hrnci zásmažku.
  2. Rozehřejeme olej, přidáme mouku a necháme zpěnit. Zalijeme vývarem z čočky a brambor, případně přilejeme další vodu a připravíme si hustý základ.
  3. Do základu dáme uvařenou čočku a brambory, ochutíme kořením a prolisovaným česnekem. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata a vaříme do rozvaření rajčat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 217.55 kcal | Protein: 5.31 g | Sacharidy: 22.41 g | z toho cukr: 1.89 g | Tuk: 10.83 g | z toho nas. MK: 1.51 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2309-polevka-z-cervene-cocky-a-rajcat