Pikantní vepřové s bulgurem

Měkké vepřové s pikantní šťávou. Spolu s bulgurem je to skvělá večeře, která bude v hrnci za 5 minut.

Ingredience (2 x porce)

Na přílohu

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme. V hrnci rozehřejeme olej a orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli. Přidáme maso, sladkou papriku, chilli a promícháme. Provoníme prolisovaným česnekem. Zalijeme vodou do 2/3 a dusíme asi 1,25 hodiny na mírný stupeň.
  2. Po hodině vaření přidáme žampiony a začneme vařit bulgur. Rozehřejeme olej, přidáme bulgur a vegetu a velmi krátce orestujeme. Zalijeme vodou a vaříme pod poklicí na mírný stupeň.
  3. Podáváme společně.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 1,107.21 kcal | Protein: 43.33 g | Sacharidy: 49.82 g | z toho cukr: 5.61 g | Tuk: 80.00 g | z toho nas. MK: 11.50 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2307-pikantni-veprove-s-bulgurem