Smetanová bramboračka

Hebká a hezky nadýchaná bramborová polévka. S opečenou bagetou je to výborná večeře.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Dáme vařit do vody se solí, celým kmínem, novým kořením a bobkovým listem. Vaříme asi 10 minut. Vytáhneme bobkový list a nové koření.
  2. V hrnci připravíme zásmažku. Rozehřejeme sádlo, dáme celozrnnou mouku a jakmile začne hnědnout tak zalijeme vývarem s bramborami a mrkví. Promícháme a přidáme prolisovaný česnek, drcený kmín.
  3. Společně povaříme a následně vytáhneme asi 1/3 brambor a mrkve. Zbytek rozmixujeme tyčovým mixérem. Ochutíme majoránkou. Povaříme krátce a vypneme. Vmícháme smetanu a můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 334.65 kcal | Protein: 5.89 g | Sacharidy: 34.57 g | z toho cukr: 3.91 g | Tuk: 17.63 g | z toho nas. MK: 9.70 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2306-smetanova-bramboracka