Pórková polévka se slaninou
Pórková polévka není zahuštěná moukou, takže je vhodná i pro lidi, stravující se bez lepku. Přesto je sytá a má velmi jemnou chuť.
Ingredience (4 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- V hrnci si rozehřejeme máslo a orestujeme na něm pórek na nudličky.
- Přidáme mrkev, celer, na kostičky nakrájenou slaninu a kostičky cibule. Vše restujeme.
- Zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme tavený sýr a vaříme. Stačí jen chvíli aby nám zelenina zůstala křupavá.
- Odstavíme, osolíme, přidáme vegetu, smetanu a můžeme podávat.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 485.49 kcal |
Protein: 8.60 g |
Sacharidy: 18.04 g |
z toho cukr: 8.33 g |
Tuk: 42.12 g |
z toho nas. MK: 23.73 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2297-porkova-polevka-se-slaninou