Pórková polévka se slaninou

Pórková polévka není zahuštěná moukou, takže je vhodná i pro lidi, stravující se bez lepku. Přesto je sytá a má velmi jemnou chuť.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. V hrnci si rozehřejeme máslo a orestujeme na něm pórek na nudličky.
  2. Přidáme mrkev, celer, na kostičky nakrájenou slaninu a kostičky cibule. Vše restujeme.
  3. Zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme tavený sýr a vaříme. Stačí jen chvíli aby nám zelenina zůstala křupavá.
  4. Odstavíme, osolíme, přidáme vegetu, smetanu a můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 485.49 kcal | Protein: 8.60 g | Sacharidy: 18.04 g | z toho cukr: 8.33 g | Tuk: 42.12 g | z toho nas. MK: 23.73 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2297-porkova-polevka-se-slaninou