Zelné placky bez mouky

Zelné placky z domácího kysané ho zelí jsou pochoutka. Chce to trochu trpělivosti při smažení, ale výsledek stojí za to.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Kysané zelí si překrájíme. Vložíme do mísy a přidáme na kostky nakrájené uzené maso.
  2. Nastrouháme si sýr na hrubo, vložíme do mísy. Osolíme, opepříme, prolisujeme česnek, v dlaních rozdrtíme majoránku a vsypeme do mísy.
  3. Přidáme vejce a vše dobře promícháme.
  4. Rozpálíme si sádlo na pánvi a z těsta tvoříme menší placky. Pomalu opékáme. Po opečení můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 413.02 kcal | Protein: 28.64 g | Sacharidy: 5.00 g | z toho cukr: 4.47 g | Tuk: 29.29 g | z toho nas. MK: 13.71 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2296-zelne-placky-bez-mouky