Bílé zelí s celozrnnou moukou

Tradiční česká příloha výborně dochucená jablkem a zahuštěná celozrnnou moukou. Nejlepší k pečenému vepřovému nebo drůbežímu masu.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Zelí i s nálev dáme do většího hrnce. Podlijeme vodou, přidáme kmín, zamícháme a pomalu dusíme pod poklicí do poloměkka.
  2. Po chvíli přidáme nastrouhané jablko. Okrájené a zbavené jadřinců. Společně vaříme.
  3. Na pánvi osmažíme dozlatova velkou cibuli nakrájenou na kostičky. Necháme stranou. Použijeme na ni jen část sádla, maximálně 20 g.
  4. Až je zelí hotové, vypneme a necháme trochu vychladnout.
  5. Ve vedlejším hrnci rozehřejeme zbytek sádla, přidáme celozrnnou mouku a necháme zpěnit. Vypneme, chvíli počkáme a opatrně nalijeme do zelí. Vmícháme a znovu přivedeme k varu.
  6. Zásmažka zeli zahustí, pak už jen dochutit cukrem a můžeme podávat. S opečenou cibulkou navrch nebo vmíchanou do zelí.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 244.41 kcal | Protein: 2.48 g | Sacharidy: 16.35 g | z toho cukr: 11.49 g | Tuk: 17.17 g | z toho nas. MK: 6.60 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2295-bile-zeli-s-celozrnnou-moukou