Pstruh s bylinkovým máslem

Jednoduše připravená a výborná ryba, která díky velké vrstvě ochuceného másla nebude nikdy vysušená.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Pstruha opláchneme. Oba filety polijeme citrónovou šťávou a necháme rozložené na dlouhém tácku. V citronu necháme alespoň 5 minut.
  2. Změklé máslo smícháme s kořením a prolisovaným česnekem. Natřeme na lososa z obou stran a na oba filety.
  3. Vezmeme pekáč, první filet položíme kůží dolů a přikryjeme jej druhým filetem, kůží nahoru. Obě poloviny jsou na sobě, máme rybí sendvič. Zvenčí kůže potřená máslem, zevnitř maso potřené máslem.
  4. Pečeme na 180 stupňů 30 minut. Poté odklopíme víko a filety rozložíme vedle sebe, kůží dolů. Necháme ještě 10 až 15 minut péct a poté podáváme.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 345.80 kcal | Protein: 22.99 g | Sacharidy: 1.84 g | z toho cukr: 0.34 g | Tuk: 28.20 g | z toho nas. MK: 15.45 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2292-pstruh-s-bylinkovym-maslem