Je bizarní, dokud jsem se nestala vegankou, tak jsem snad nikdy neměla těstoviny se sýrovou omáčkou… Pak jsem ale jednou ochutnala veganskou verzi a musela jsem zkusit ukuchtit i sama. Kromě barvy a konzistence to ale se sýrem nemá nic společného, ale děsně mi chutná 🙂
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Oloupeme brambory a mrkev. Důkladně omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a necháme vařit, klidně až do rozvaření.
Pokud budeme vařit cizrnu, tak si ji připravíme předem podle návodu, nebo využijeme cizrnu z plechovky, ale také důkladně umyjeme cizrnu z nálevu.
Natrháme si brokolici na menší růžičky a poté postavíme vodu na těstoviny. Osolíme ji a přidáme trochu oleje, aby se nám těstoviny poté nelepili.
Brokolici si dáme do cedníku a umístíme nad vodu, kterou máme připravenou na těstoviny. Tak se nám uvaří nad párou.
Mezi tím si scedíme brambory a mrkev, ale POZOR, vodu si ponecháme na tvorbu „sýrové“ omáčky.
Brambory a mrkev posypeme lahůdkovým droždím a sušeným česnekem a tyčovým mixérem začneme pasírovat. Postupně přidáme vodu, která nám zbyla z vaření. Většinou mi stačí hrníček a půl, ale záleží, jak hustou omáčku chceme.
Scedíme těstoviny a smícháme s cizrnou, brokolicí, omáčkou, a nakonec posypeme slunečnicovými semínky.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 883.23 kcal |
Protein: 37.29 g |
Sacharidy: 138.93 g |
z toho cukr: 16.96 g |
Tuk: 10.67 g |
z toho nas. MK: 1.26 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2288-testoviny-se-syrovou-omackou