Další inspirace od mé milované maminky. Dělávala buřty na pivě a ta vůně byla dokonalá. Tak proč pivo nevyužít k jiným účelům, jako třeba k dokonalému guláši?
Ingredience (6 x porce)
Postup přípravy
Guláš si připravuji den dopředu, aby měl intenzivnější chuť, ale lze uvařit i hned. Uvaříme si sójové plátky nudličky tak, že 1,5 l vody nalijeme do hrnce, přidáme zeleninový bujóny, sójovou omáčku, 1 dl piva (zbytek piva vypiji, pokud to máte jako já, budete potřebovat piva dvě 🙂 ) a koření na guláš, 1 cibuli nakrájenou na kostičky a prolisovaný česnek.
Jakmile začne voda vařit, vhodíme do vody sójové plátky a vaříme 20 minut, poté je v nálevu necháme vychladnout (pokud si připravujeme den předem).
Poté vychladlé nudličky vyndáme a nakrájíme ještě na menší kousky.
Druhý den takto připravený guláš postavíme na kamna, zapneme plamen, přidáme další litr vody a decku piva, zbylé koření, a ještě jednu cibulku nakrájenou na kostičky a necháme vařit.
Mezitím postavíme vody s olejem na těstoviny.
Když se budou těstoviny blížit k ideální měkkosti, připravíme si v malé pánvičce jíšku. Záleží jako moc chceme guláš hustý. Já použila tak 8 lžic oleje a 6 lžic polohrubé mouky.
Jíšku opatrně vmícháme do guláše, aby se nám nedělali hrudky. Ještě necháme chvíli vařit, než scedíme těstoviny.
Nakonec už jen podáváme ozdobené pórkem, nebo další cibulí a s kolínky, vřetýnky, nebo obyčejným chlebem.
Tip: Chleba nebo kolínka jako příloha, pórek a další cibule na ozdobu.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 87.39 kcal |
Protein: 8.48 g |
Sacharidy: 9.84 g |
z toho cukr: 3.61 g |
Tuk: 0.69 g |
z toho nas. MK: 0.08 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2287-gulas-z-cerneho-piva