Libová vepřová pečeně doplněná o lehkou omáčku plnou chutí. Skvělý oběd i večeře. Hodí se k rýži, knedlíkům i bramborové příloze.
Ingredience (6 x porce)
Omáčka
Postup přípravy
Maso předem vytáhneme z lednice a necháme v pokojové teplotě. Maso nebudeme krájet.
V misce smícháme olivový olej, koření a prolisovaný česnek. Koření společně promačkáme. Maso ze všech stran potřeme a necháme 1 hodinu v pokojové teplotě.
Poté dáme do pekáče na trochu sádla a 2 cibule nakrájené na proužky. Pečeme na 220 stupňů asi 1 hodinu.
Ke konci pečení připravíme omáčku. 2 cibule nakrájíme na kostičky a dáme restovat do hrnce na olej. Přidáme zeleninovou směs a podlijeme vodou. Vmícháme vegetu a povaříme až zelenina změkne.
Prošleháme tyčovým mixérem a zjemníme smetanou. Promícháme. Pokud by byla omáčka příliš hustá, přidáme trochu mléka. Podáváme společně s přílohou a pečení.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 566.64 kcal |
Protein: 31.35 g |
Sacharidy: 11.04 g |
z toho cukr: 4.79 g |
Tuk: 44.47 g |
z toho nas. MK: 12.78 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2283-veprova-s-jednoduchou-zeleninovou-omackou