Vepřová s jednoduchou zeleninovou omáčkou

Libová vepřová pečeně doplněná o lehkou omáčku plnou chutí. Skvělý oběd i večeře. Hodí se k rýži, knedlíkům i bramborové příloze.

Ingredience (6 x porce)

Omáčka

Postup přípravy

  1. Maso předem vytáhneme z lednice a necháme v pokojové teplotě. Maso nebudeme krájet.
  2. V misce smícháme olivový olej, koření a prolisovaný česnek. Koření společně promačkáme. Maso ze všech stran potřeme a necháme 1 hodinu v pokojové teplotě.
  3. Poté dáme do pekáče na trochu sádla a 2 cibule nakrájené na proužky. Pečeme na 220 stupňů asi 1 hodinu.
  4. Ke konci pečení připravíme omáčku. 2 cibule nakrájíme na kostičky a dáme restovat do hrnce na olej. Přidáme zeleninovou směs a podlijeme vodou. Vmícháme vegetu a povaříme až zelenina změkne.
  5. Prošleháme tyčovým mixérem a zjemníme smetanou. Promícháme. Pokud by byla omáčka příliš hustá, přidáme trochu mléka. Podáváme společně s přílohou a pečení.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 566.64 kcal | Protein: 31.35 g | Sacharidy: 11.04 g | z toho cukr: 4.79 g | Tuk: 44.47 g | z toho nas. MK: 12.78 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2283-veprova-s-jednoduchou-zeleninovou-omackou