Burger s avokádem

Burger se dělá většinou z hovězího masa, u nás doma používám raději vepřové maso, které kromě bulky doplním o avokádovou pomazánku.

Ingredience (2 x porce)

avokádová pomazánka

Postup přípravy

  1. Mleté maso si ochutíme, solí, pepřem, dijonskou hořčicí a worcestrovou omáčkou. Promícháme a necháme odležet.
  2. V grilu si opečeme bulky na hamburgery jen z venkovní strany. Po upečení vyndáme a dáme do grilu plátky slaniny. Nechám vyškvařit do křupava.
  3. Z mletého masa si vytvarujeme karbanátky a pečeme v grilu. Mezi tím než se ugrilujou si nachystáme avokádovou pomazánku.
  4. Rozkrojíme dobře zralé avokádo, vytáhneme pecku, vydlabeme vnitřek a vidličkou dobře rozmělníme na jemno. Přidáme cibulku, sůl, pepř, prolisovaný česnek a citronovou šťávu.
  5. Teď už můžeme vrstvit hamburgr. Spodní bulku natřeme avokádovou pomazánkou, položíme ugrilované maso, můžeme i plátek sýru, opečenou slaninu, cibuli na kolečka a přikryjeme bulkou namazanou hořčicí a můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 1,037.70 kcal | Protein: 34.40 g | Sacharidy: 56.54 g | z toho cukr: 8.39 g | Tuk: 72.22 g | z toho nas. MK: 19.10 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2281-burger-s-avokadem