Těstovinový salát s rajčaty a ančovičkami

Těstovinový salát s rajčaty a ančovičkami je ideální pro letní i zimní čas. Příprava je velmi rychlá. K přípravě salátu budete potřebovat hmoždíř pro rozmačkání ančoviček, česneku a dalších ingrediencí. Díky připravené zálivce z ančoviček, česneku a citronu je jeho chuť rozmanitá a netradiční. Přejeme dobrou chuť.

Ingredience (5 x porce)

Na zálivku

Postup přípravy

  1. Připravíme si nejprve ančovičky, které na chvilku naložíme do mléka. Díky tomu se oddělí olej od ančoviček. Nechte je v mléce a začněte s dalšími kroky.
  2. Do kastrolu si připravíme vodu a dáme si vařit těstoviny.
  3. Do hmoždíře si připravíte stroužek česneku, nastrouháme ½ lžičky citronové kůry z připraveného citronu a poté ho vymačkáme celý do hmoždíře.
  4. Vyjmeme ančovičky z mléka a vložíme je také do hmoždíře.
  5. Přidáme 1 lístek bazalky nakrájené na drobno, ½ lžičky pepře a ½ lžičky soli nebo dle chuti.
  6. Vše v hmoždíři pořádně rozmačkáme až do téměř hladké hmoty.
  7. Jakmile je vše připraveno, přidáme do zálivky ještě 4 lžíce olivového oleje a vše promícháme.
  8. Nakonec si nakrájíme na malé kousky rajčata, mozzarellu a zbylé lístky bazalky.
  9. Vyndáme těstoviny a necháme je vychladnout.
  10. Jakmile jsou těstoviny vychlazené, přidáme do nich dle chuti sůl, pepř a olivový olej cca 1 lžíce a dále rajčata, mozzarellu a připravenou zálivku.
  11. Vše promícháme a salát je hotový.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 624.81 kcal | Protein: 27.94 g | Sacharidy: 75.66 g | z toho cukr: 5.03 g | Tuk: 21.17 g | z toho nas. MK: 7.26 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2279-testovinovy-salat-s-rajcaty-a-ancovickami