Těstovinový salát s rajčaty a ančovičkami je ideální pro letní i zimní čas. Příprava je velmi rychlá. K přípravě salátu budete potřebovat hmoždíř pro rozmačkání ančoviček, česneku a dalších ingrediencí. Díky připravené zálivce z ančoviček, česneku a citronu je jeho chuť rozmanitá a netradiční. Přejeme dobrou chuť.
Ingredience (5 x porce)
Na zálivku
Postup přípravy
Připravíme si nejprve ančovičky, které na chvilku naložíme do mléka. Díky tomu se oddělí olej od ančoviček. Nechte je v mléce a začněte s dalšími kroky.
Do kastrolu si připravíme vodu a dáme si vařit těstoviny.
Do hmoždíře si připravíte stroužek česneku, nastrouháme ½ lžičky citronové kůry z připraveného citronu a poté ho vymačkáme celý do hmoždíře.
Vyjmeme ančovičky z mléka a vložíme je také do hmoždíře.
Přidáme 1 lístek bazalky nakrájené na drobno, ½ lžičky pepře a ½ lžičky soli nebo dle chuti.
Vše v hmoždíři pořádně rozmačkáme až do téměř hladké hmoty.
Jakmile je vše připraveno, přidáme do zálivky ještě 4 lžíce olivového oleje a vše promícháme.
Nakonec si nakrájíme na malé kousky rajčata, mozzarellu a zbylé lístky bazalky.
Vyndáme těstoviny a necháme je vychladnout.
Jakmile jsou těstoviny vychlazené, přidáme do nich dle chuti sůl, pepř a olivový olej cca 1 lžíce a dále rajčata, mozzarellu a připravenou zálivku.
Vše promícháme a salát je hotový.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 624.81 kcal |
Protein: 27.94 g |
Sacharidy: 75.66 g |
z toho cukr: 5.03 g |
Tuk: 21.17 g |
z toho nas. MK: 7.26 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2279-testovinovy-salat-s-rajcaty-a-ancovickami