Malý kakaový řez

Také vás občas zamrzí, když z dobrého řezu velká část zbývá a už nikoho neláká? Naučte se péci menší řezy, zmizí okamžitě a beze zbytků.

Ingredience (12 x porce)

Nahoru

Krém

Postup přípravy

  1. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, přidáme olej. Mouku smícháme s práškem do pečiva a kakaem. Zamícháme do vajíček.
  2. Bílky ušleháme se špetkou soli do tuhého sněhu. Opatrně vmícháme k těstu. Pečeme na dobře vymazaném a vysypaném plechu.
  3. Pokud byste chtěli péci na pečícím papíře, ještě jej z horní strany potřete tukem. Těsto se hodně lepí.
  4. Pečeme na 180 stupňů asi 15 min. Těsto je velmi tenké, je třeba jej péci krátce. Musí být pružné a nesmí se po upečení lámat.
  5. Po upečení těsto rozkrojíme na polovinu, na šířku a necháme vychladnout. Vyšleháme si krém.
  6. Na krém vše smícháme se změklým máslem a prošleháme. Cukru přidejte podle chuti, salko je sladké dost.
  7. Vychladlé těsto můžeme pokapat trochou rumu a natřeme obě poloviny tenkou vrstvou krému. Lépe k sobě přilnou. Poté přeložíme, krém zůstává uvnitř.
  8. Horní stranu natřeme rozpuštěnou čokoládou a dáme do lednice na 24 hodin.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 404.77 kcal | Protein: 7.01 g | Sacharidy: 46.07 g | z toho cukr: 37.71 g | Tuk: 21.51 g | z toho nas. MK: 11.11 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2277-maly-kakaovy-rez