Rychlý koláč s broskvemi

Krásně vypadající koláč se svěží chutí a oblíbenou želatinou. V troubě jej budete mít za 10 minut a nahoru je skvělá i kombinace broskve a jahody.

Ingredience (8 x porce)

Postup přípravy

  1. Vejce ušleháme s cukry. Přidáme vodu, olej a mléko. Prošleháme. Ve vedlejší míse smícháme mouku s práškem do pečiva. Vymažeme a vysypeme koláčovou formu.
  2. Těsto zamícháme s moukou a přidáme citrónovou kůru. Mouku vmícháme do těsta vařečkou. Nalejeme do koláčové formy. Dáme upéct na 180 stupňů na 20 až 30 minut.
  3. Necháme úplně vychladnout. Nahoru nakrájíme broskve na plátky.
  4. Na želatinu si připravíme šťávu z kompotu a dolejeme ji vodou do 750 ml. Vmícháme vanilkový puding. Necháme 3 minuty v pokojové teplotě a poté přivedeme k varu. Povaříme 2 minuty a broskve zalejeme. Necháme zatuhnout.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 327.29 kcal | Protein: 3.97 g | Sacharidy: 48.12 g | z toho cukr: 32.70 g | Tuk: 13.10 g | z toho nas. MK: 2.06 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2276-rychly-kolac-s-broskvemi