Špenát s pohankou

Odlehčená verze české klasiky, kterou připravíte za pár korun. Chuťově nepoznáte rozdíl.

Ingredience (3 x porce)

Postup přípravy

  1. V širším hrnci rozehřejeme olej. Přidáme pohankovou mouku a zpěníme. Zalijeme mlékem a promícháme kaši.
  2. Přidáme špenátový protlak a snížíme teplotu. Společně prohříváme a stále mícháme.
  3. Ochutíme prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Podáváme s vejcem a bramborovým knedlíkem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 353.02 kcal | Protein: 5.23 g | Sacharidy: 11.62 g | z toho cukr: 2.71 g | Tuk: 32.29 g | z toho nas. MK: 4.70 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2275-spenat-s-pohankou