Obalovaný květák s brokolicí po vegansku

Obalovaný květák a brokolice,.. Ach :o) Plno lidí většinou tápe, jak udělat trojobal bez vajíčka. Návod je zde :)

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Postup asi není třeba, ale.. Omyjeme a rozebereme na růžičky.
  2. Květák/brokolice nepředvařuji, obaluji ho syrový. Hrašku (nebo strouhanku) si nasypu do jedné misky, kterou osolím, opepřím a zamíchám. V druhé misce připravím dle návodu hrašku „vajíčko“, ve kterém růžičky obalím.
  3. Obalený květák/brokolice lze smažit ve friťáku nebo na pánvičce, ale já ráda peču i v troubě. Po obalení pokládeme na plech vyložený papírem a politý olejem.
  4. Růžičky svrchu ještě trochu potřeme olejem a dáme péct do trouby na 200 – 220 °C. Pečeme cca 45 minut dozlatova, v polovině pečení květák obracíme.
  5. Tip: Po obalení v hrašce „vajíčku“ lze obalovat v sáčku se strouhankou. Vždy rukou sáček uzavřete a protřepejte. Květák se krásně ze všech stran obalí strouhankou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 89.26 kcal | Protein: 7.17 g | Sacharidy: 10.76 g | z toho cukr: 5.40 g | Tuk: 0.99 g | z toho nas. MK: 0.37 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2271-obalovany-kvetak-s-brokolici-po-vegansku