Kuřecí rizoto s cizrnou a houbami

Lehké kuřecí rizoto s výbornou cizrnou si s chutí dáte k obědu i k večeři.

Ingredience (3 x porce)

Postup přípravy

  1. Cizrnu přes noc namočenou ve vodě uvaříme doměkka spolu s mrkvemi. Můžeme použít i sterilovanou cizrnu.
  2. V hrnci na rýži rozehřejeme olej, nasypeme vegetu a rýži. Orestujeme a dobře promícháme. Zalejeme vodou a ochucenou rýži uvaříme pod pokličkou.
  3. Zbylé kuřecí maso z pečeně nakrájíme na menší kousky. Na pánvi orestujeme cibuli nakrájenou na proužky. Přidáme kuřecí maso a grilovací koření.
  4. Prohřejeme a přidáme hrášek a žampiony. Mrkev s cizrnou scedíme, mrkev nakrájíme na kolečka. Mrkev a cizrnu vmícháme k masu. Nakonec smícháme s hotovou rýží.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 533.84 kcal | Protein: 37.48 g | Sacharidy: 79.37 g | z toho cukr: 10.53 g | Tuk: 3.76 g | z toho nas. MK: 0.89 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2264-kureci-rizoto-s-cizrnou-a-houbami