Lehké kuřecí rizoto s výbornou cizrnou si s chutí dáte k obědu i k večeři.
Ingredience (3 x porce)
Postup přípravy
Cizrnu přes noc namočenou ve vodě uvaříme doměkka spolu s mrkvemi. Můžeme použít i sterilovanou cizrnu.
V hrnci na rýži rozehřejeme olej, nasypeme vegetu a rýži. Orestujeme a dobře promícháme. Zalejeme vodou a ochucenou rýži uvaříme pod pokličkou.
Zbylé kuřecí maso z pečeně nakrájíme na menší kousky. Na pánvi orestujeme cibuli nakrájenou na proužky. Přidáme kuřecí maso a grilovací koření.
Prohřejeme a přidáme hrášek a žampiony. Mrkev s cizrnou scedíme, mrkev nakrájíme na kolečka. Mrkev a cizrnu vmícháme k masu. Nakonec smícháme s hotovou rýží.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 533.84 kcal |
Protein: 37.48 g |
Sacharidy: 79.37 g |
z toho cukr: 10.53 g |
Tuk: 3.76 g |
z toho nas. MK: 0.89 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2264-kureci-rizoto-s-cizrnou-a-houbami