Bramboračka s houbami a pohankou

Sušené pravé hříbky jsou v domácnosti téměř poklad. Vykouzlíte s nimi skvělé pokrmy. Výborně se hodí i do bramborové polévky zahuštěné pohankovými vločkami.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Na oleji zpěníme pohankové vločky a promícháme. Zalejeme vodou a přivedeme k varu. Přidáme na kostičky nakrájené brambory a mrkev na kolečka.
  2. Vsypeme houby a koření. Společně vaříme na mírném stupni asi 20 minut. Před podáváním můžeme přidat prolisovaný česnek a majoránku.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 256.62 kcal | Protein: 4.25 g | Sacharidy: 28.39 g | z toho cukr: 2.68 g | Tuk: 12.78 g | z toho nas. MK: 1.76 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2261-bramboracka-s-houbami-a-pohankou