Polévka připravená z kachních drobů a kachních křídel je hodí ke svátečnímu obědu. Je plná chutí.
Ingredience (8 x porce)
Postup přípravy
Kachní droby a kachní křídla opláchneme a vložíme do velkého hrnce s vodou. Přidáme ostatní ingredience. Mrkev a petržel očistíme a necháme vcelku. Cibule oloupeme a rozkrojíme na čtvrtiny.
Přivedeme k varu, dáme poklici a snížíme teplotu na mírný stupeň.
Vaříme hodinu a půl. Poté scedíme, mrkev a petržel nakrájíme zpět do vývaru. Maso obereme, nakrájíme a dáme do vývaru. Podáváme s nudlemi.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 106.78 kcal |
Protein: 5.99 g |
Sacharidy: 8.20 g |
z toho cukr: 4.12 g |
Tuk: 4.97 g |
z toho nas. MK: 0.18 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2259-kachni-polevka