Červené zelí zahuštěné pohankovou moukou

Skvělá příloha, která se nejlépe hodí k pečenému vepřovému masu a bramborovým nebo houskovým knedlíkům. Je zahuštěné lehčí a zdravější moukou, pohankovou.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Zelí vyndáme ze sklenice a dáme do hrnce. Zalejeme do 1/3 vodou. Necháme chvíli povařit. Mělo by být poloměkké.
  2. Vedle rozehřejeme olej a přidáme pohankovou mouku. Necháme zpěnit a dobře promícháme.
  3. Zásmažku vmícháme do zelí. Dochutíme cukrem a solí.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 318.18 kcal | Protein: 3.00 g | Sacharidy: 29.90 g | z toho cukr: 20.29 g | Tuk: 18.98 g | z toho nas. MK: 2.63 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2255-cervene-zeli-zahustene-pohankovou-moukou