Skvělá příloha, která se nejlépe hodí k pečenému vepřovému masu a bramborovým nebo houskovým knedlíkům. Je zahuštěné lehčí a zdravější moukou, pohankovou.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Zelí vyndáme ze sklenice a dáme do hrnce. Zalejeme do 1/3 vodou. Necháme chvíli povařit. Mělo by být poloměkké.
Vedle rozehřejeme olej a přidáme pohankovou mouku. Necháme zpěnit a dobře promícháme.
Zásmažku vmícháme do zelí. Dochutíme cukrem a solí.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 318.18 kcal |
Protein: 3.00 g |
Sacharidy: 29.90 g |
z toho cukr: 20.29 g |
Tuk: 18.98 g |
z toho nas. MK: 2.63 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2255-cervene-zeli-zahustene-pohankovou-moukou