Kakaová roláda se salko krémem

Roláda je jednoduchá a rychle připravená. Díky kombinaci tmavého těsta a bílého krému vypadá krásně. S domácí zmrzlinou nebo šlehačkou chutná nejlépe!

Ingredience (15 x porce)

Krém

Postup přípravy

  1. Vejce rozdělíme na bílek a žloutek. Bílky ušleháme do tuhého sněhu, můžeme přidat špetku soli. Žloutky šleháme s cukrem do pěny.
  2. Mouku smícháme s práškem do pečiva a kakaem. Přidáme vejce s cukrem a promícháme vařechou. Nakonec vmícháme opatrně tuhý sníh.
  3. Dáme na vymazaný a vysypaný plech. U rolády se s pečícím papírem pracuje hůře. Pokud jej přesto chcete použít, potřete jej dobře máslem.
  4. Těsto rozetřeme v tenké vrstvě a dáme do trouby vyhřáté na 180 stupňů. Pečeme asi 20 minut. Po upečení těsto ještě teplé smotáme a necháme úplně vychladnout. Pokud se vám těsto láme, pekli jste příliš dlouho.
  5. Připravíme krém. Ve vodní lázni zahřejeme máslo s cukrem a promícháme. Přidáme salko a mléko. Prošleháme tyčovým mixérem dohladka a dáme vychladit do lednice.
  6. Vychladlou roládu rozložíme, natřeme krémem a znovu stočíme.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 286.12 kcal | Protein: 5.18 g | Sacharidy: 38.91 g | z toho cukr: 33.78 g | Tuk: 12.53 g | z toho nas. MK: 7.42 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2249-kakaova-rolada-se-salko-kremem