Houbový kuba

Kdo by neznal tradiční jihočeskou dobrotu, co voní česnekem a majoránkou? Krásné podzimní jídlo ze sušených pravých hříbků a krup.

Ingredience (3 x porce)

Postup přípravy

  1. Kroupy propláchneme a uvaříme ve vývaru do poloměkka. Pak vypneme a necháme ještě asi půl hodiny vychladnout. Scedíme a necháme na cedníku okapat.
  2. Houby dáme do vody a přivedeme k varu. Asi 1 minutu povaříme a vypneme. Necháme 15 minut stát.
  3. Nakrájíme cibuli na drobné kousky. Vezmeme hlubokou pánev, co můžeme dát do trouby. Na 2/3 másla orestujeme cibuli. Přidáme scezené houby a promícháme. Přisypeme kroupy a podlijeme vývarem z hub.
  4. Společně vaříme. Ochutíme česnekem a kořením. Vyvaříme téměř všechnu vodu. Jakmile se kroupy začnou u dna mírně přichytávat dáme zapéct do trouby.
  5. Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Do krup vmícháme zbytek másla. Kroupy srovnáme na pánvi, uhladíme povrch.
  6. Vložíme do trouby a zapneme grilování s cirkulací vzduchu. Zapečeme dozlatova. Na povrchu budeme mít krustu, uvnitř budou kroupy hezky vláčné.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 576.69 kcal | Protein: 18.15 g | Sacharidy: 53.77 g | z toho cukr: 5.23 g | Tuk: 30.98 g | z toho nas. MK: 18.25 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2247-houbovy-kuba