Kokosová vánoční roláda s příchutí kávy

Hledáte recept na vánoční cukroví, jehož příprava nezabere spoustu času a i přesto chutná skvěle? Vyzkoušejte nepečenou kokosovou vánoční roládu s příchutí kávy. Příprava rolády je jednoduchá a chutná skvěle. Kávová chuť závisí především na vámi přidaném množství kávy. Roládu skladujte v lednici v uzavřené krabičce a spotřebujte do 10 dnů.

Ingredience (30 x ks)

Na kokosovou náplň

Postup přípravy

  1. Nejprve si rozmixujeme máslové sušenky na jemno.
  2. Přidáme cukr a kakao a suchou směs v míse promícháme.
  3. Do hrnku si uvaříme tureckou kávu s lógrem, chuť kávy v roládě závisí na množství kávy.
  4. Jakmile je káva trochu vychladlá přidáme ji do připravené směsi a pomalu po troškách přidáváme i rum.
  5. Rum přidávejte opravdu po troškách, až těsto bude vláčné, nebude se lepit a bude z něj možné vytvořit hladkou hmotu.
  6. Poté připravené těsto na 2 hodiny dejte zatuhnout do lednice.
  7. Příprava náplně: V míse smícháme máslo a cukr a vyšleháme do hladké hmoty. Poté přimícháme kokos a dáme náplň na 30 min. do lednice.
  8. Po 2 hodinách roládu z lednice vyndáme a vyválíme z ní obdélník. Nejlépe se mi těsto válí přes potravinářskou folii, jakmile se vám bude těsto na krajích rozpadat, odkrojte ho a přidejte ke stranám a rozválejte.
  9. Jakmile je těsto vyválené na obdélník, potřete ho kokosovou náplní a stočte do rolády opět k tomu použijte potravinářskou folii, na které bude těsto umístěné.
  10. Nakonec dejte na 1 hod. do lednice vytuhnout a je hotovo. Přejeme dobrou chuť.

Nutriční hodnoty (1 x ks)

Energ. hodnota: 111.87 kcal | Protein: 0.66 g | Sacharidy: 17.47 g | z toho cukr: 12.27 g | Tuk: 4.39 g | z toho nas. MK: 2.94 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2244-kokosova-vanocni-rolada-s-prichuti-kavy