Když nevařím pro sebe a přítele, mohu uvařit jídlo s žampióny 😀 Na omáčky sice moc nejsem, ale tahle mě moc lákala a neměla chybu. Jak jste na tom s omáčkami a žampióny vy?
Recept je od Petra Klímy z kuchařky Luštěninová kuchařka se spoustou zeleniny. Kuchařku určitě doporučuji, je plná zajímavých receptů <3
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Buď můžeme namočit fazole přes noc a předem vařit cca 45 minut nebo použít již uvařené z plechovky.
Na rozehřátém oleji orestujeme nakrájenou cibuli do růžova, poté přidáme protlak, hořčici a ještě chvíli restujeme.
Vmícháme uzenou papriku a zalijeme 800 ml vody.
Přidáme na plátky nakrájené žampióny a kyselé okurky, osolíme a vaříme cca 10 minut.
Extra na pánvičce osmahneme do zlatova nakrájenou cuketu na kostičky.
Nyní necháme pomalu vařit, než se voda pomalu vyvaří.
Přidáme fazole a přes sítko prosypeme kukuřičný škrob (nebo solamyl).
Nakonec vmícháme smetanu nebo kokosové mléko, dosolíme a dopepříme a podáváme s osmaženou cuketou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 380.55 kcal |
Protein: 10.37 g |
Sacharidy: 25.24 g |
z toho cukr: 12.24 g |
Tuk: 25.47 g |
z toho nas. MK: 21.42 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2225-fazolovy-stroganoff