Zelný salát s mrkví
Zelný salát je plný vitamínů a hodí se skvěle jako příloha k pečenému masu.
Ingredience (3 x porce)
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Hlávku zelí si rozkrojíme na půl. Půlky rozkrojíme ještě jednou na půl a vyřízneme košťál.
- Zelí si nakrájíme na tenké nudličky a dáme do mísy. Osolíme, přilijeme ocet a tekutou stévii.
- Očištěnou mrkev si nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme do mísy.
- Vše společně promícháme, nejlépe rukama. Je dobré zelí u míchání promačkat, aby pustilo šťávu.
- Po zamíchání přidáme olivový olej a můžeme podávat.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 205.13 kcal |
Protein: 3.61 g |
Sacharidy: 12.14 g |
z toho cukr: 10.51 g |
Tuk: 13.88 g |
z toho nas. MK: 1.96 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2215-zelny-salat-s-mrkvi