Zelný salát s mrkví

Zelný salát je plný vitamínů a hodí se skvěle jako příloha k pečenému masu.

Ingredience (3 x porce)

Postup přípravy

  1. Hlávku zelí si rozkrojíme na půl. Půlky rozkrojíme ještě jednou na půl a vyřízneme košťál.
  2. Zelí si nakrájíme na tenké nudličky a dáme do mísy. Osolíme, přilijeme ocet a tekutou stévii.
  3. Očištěnou mrkev si nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme do mísy.
  4. Vše společně promícháme, nejlépe rukama. Je dobré zelí u míchání promačkat, aby pustilo šťávu.
  5. Po zamíchání přidáme olivový olej a můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 205.13 kcal | Protein: 3.61 g | Sacharidy: 12.14 g | z toho cukr: 10.51 g | Tuk: 13.88 g | z toho nas. MK: 1.96 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2215-zelny-salat-s-mrkvi