Zapečená kotleta s goudou a pyré z máslové dýně

Zapečená kotleta je dochucená smetanou a sýrem, doplněná o pyré z máslové dýně. Maslová dýně má velmi jemnou chuť, a proto vás spojení všech těchto chutí mile překvapí.

Ingredience (4 x porce)

Dýňové pyré

Postup přípravy

  1. Plátky kotlety si naklepeme a nařízneme po stranách. Osolíme, opepříme, dáme špetku kari.
  2. V pánvi si rozehřejeme sádlo a plátky kotlety opékáme do zlatova. Během opékání si nakrájíme cibuli na kolečka a přidáme k masu.
  3. Zalijeme smetanou a poklademe plátky goudy. Pod poklicí necháme zapéct.
  4. Máslovou dýni si rozkrojíme, vydlabeme semínka, oloupeme a nakrájíme na kostky. Dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme do měkka.
  5. Po uvaření vodu slijeme, přidáme máslo a tyčovým mixérem mixujeme. Podle konzistence přidáme smetanu.
  6. A můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 810.57 kcal | Protein: 46.63 g | Sacharidy: 20.68 g | z toho cukr: 16.07 g | Tuk: 59.91 g | z toho nas. MK: 33.98 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2214-zapecena-kotleta-s-goudou-a-pyre-z-maslove-dyne