Zapečená kotleta je dochucená smetanou a sýrem, doplněná o pyré z máslové dýně. Maslová dýně má velmi jemnou chuť, a proto vás spojení všech těchto chutí mile překvapí.
Ingredience (4 x porce)
Dýňové pyré
Postup přípravy
Plátky kotlety si naklepeme a nařízneme po stranách. Osolíme, opepříme, dáme špetku kari.
V pánvi si rozehřejeme sádlo a plátky kotlety opékáme do zlatova. Během opékání si nakrájíme cibuli na kolečka a přidáme k masu.
Zalijeme smetanou a poklademe plátky goudy. Pod poklicí necháme zapéct.
Máslovou dýni si rozkrojíme, vydlabeme semínka, oloupeme a nakrájíme na kostky. Dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme do měkka.
Po uvaření vodu slijeme, přidáme máslo a tyčovým mixérem mixujeme. Podle konzistence přidáme smetanu.
A můžeme podávat.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 810.57 kcal |
Protein: 46.63 g |
Sacharidy: 20.68 g |
z toho cukr: 16.07 g |
Tuk: 59.91 g |
z toho nas. MK: 33.98 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2214-zapecena-kotleta-s-goudou-a-pyre-z-maslove-dyne