Čočková polévka zahuštěná pohankovou moukou

Skvělá luštěninová polévka zahuštěná zdravější verzí mouky. Na chuti žádný rozdíl nepoznáte, dokonce je možné, že vám bez bílé mouky bude polévka chutnat mnohem více.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Čočku si namočíme přes noc do vody. Druhý den vyměníme vodu, přidáme trochu soli a dáme vařit doměkka.
  2. Ve větším hrnci rozehřejeme olej, přidáme pohankovou mouku, necháme krátce zpěnit a zalejeme vývarem i s čočkou, pokud je třeba, dolijeme vodu.
  3. Přidáme prolisovaný česnek, bujón a vegetu. Krátce povaříme společně. Nakonec vmícháme rozetřenou majoránku. Dochutíme solí a pepřem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 177.26 kcal | Protein: 4.36 g | Sacharidy: 11.99 g | z toho cukr: 0.68 g | Tuk: 11.99 g | z toho nas. MK: 1.69 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2211-cockova-polevka-zahustena-pohankovou-moukou