Skvělá luštěninová polévka zahuštěná zdravější verzí mouky. Na chuti žádný rozdíl nepoznáte, dokonce je možné, že vám bez bílé mouky bude polévka chutnat mnohem více.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Čočku si namočíme přes noc do vody. Druhý den vyměníme vodu, přidáme trochu soli a dáme vařit doměkka.
Ve větším hrnci rozehřejeme olej, přidáme pohankovou mouku, necháme krátce zpěnit a zalejeme vývarem i s čočkou, pokud je třeba, dolijeme vodu.
Přidáme prolisovaný česnek, bujón a vegetu. Krátce povaříme společně. Nakonec vmícháme rozetřenou majoránku. Dochutíme solí a pepřem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 177.26 kcal |
Protein: 4.36 g |
Sacharidy: 11.99 g |
z toho cukr: 0.68 g |
Tuk: 11.99 g |
z toho nas. MK: 1.69 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2211-cockova-polevka-zahustena-pohankovou-moukou