Chipsy z máslové dýně s česnekovým dipem
Chipsy z dýně jsou zdravější náhradou klasických chipsů. Doporučuji pro děti.
Ingredience (2 x porce)
-
-
-
-
Česnekový dip
-
-
-
-
Postup přípravy
- Očištěnou dýni si nakrájíme na tenké plátky a klademe na olejem vymazaný plech.
- Posypeme tymiánem a pečeme v troubě nebo grilu. Teplota okolo 180 stupňů. Je potřeba chipsy hlídat, rychle se spálí.
- Po upečení osolíme a připravíme si dip.
- Smícháme kysanou smetanu s prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme a můžeme podávat.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 530.81 kcal |
Protein: 10.35 g |
Sacharidy: 34.37 g |
z toho cukr: 25.73 g |
Tuk: 37.71 g |
z toho nas. MK: 8.81 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2208-chipsy-z-maslove-dyne-s-cesnekovym-dipem