Chipsy z máslové dýně s česnekovým dipem

Chipsy z dýně jsou zdravější náhradou klasických chipsů. Doporučuji pro děti.

Ingredience (2 x porce)

Česnekový dip

Postup přípravy

  1. Očištěnou dýni si nakrájíme na tenké plátky a klademe na olejem vymazaný plech.
  2. Posypeme tymiánem a pečeme v troubě nebo grilu. Teplota okolo 180 stupňů. Je potřeba chipsy hlídat, rychle se spálí.
  3. Po upečení osolíme a připravíme si dip.
  4. Smícháme kysanou smetanu s prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme a můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 530.81 kcal | Protein: 10.35 g | Sacharidy: 34.37 g | z toho cukr: 25.73 g | Tuk: 37.71 g | z toho nas. MK: 8.81 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2208-chipsy-z-maslove-dyne-s-cesnekovym-dipem