Karbanátky s mozzarellou a batátovým pyré

Kdo má rád mleté maso na více způsobů, doporučuji vyzkoušet karbanátek bez mouky. Karbanátek je nadstaven žampiony a mozzarellou, a proto je chuťově trochu jiný než klasický.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Mleté maso si smícháme s vejci, nastrouhanou mozzarellou, na malé kostičky nakrájenými žampiony, osolíme, opepříme a prolisujeme česnek.
  2. Na pánvi si rozpustíme sádlo, ze směsi si tvarujeme menší karbanátky a opečeme na pánvi.
  3. Mezitím si oloupeme batáty, nakrájíme na kostičky, osolíme a dáme vařit.
  4. Až nám batáty změknout, slijeme vodu, přidáme máslo a tyčovým mixérem mixujeme do hladka. Podle potřeby přilíváme smetanu tak, aby nám vzniklo pyré, které máme rádi.
  5. Můžeme podávat se zeleninou nebo jen tak.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 1,014.63 kcal | Protein: 36.14 g | Sacharidy: 29.07 g | z toho cukr: 8.64 g | Tuk: 82.46 g | z toho nas. MK: 34.23 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2206-karbanatky-s-mozzarellou-a-batatovym-pyre