Krkovice v jogurtu

Jemná krkovička s lahodnou chutí. Díky naložení a pomalému dušení se přímo rozpadá na talíři.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Plátky krkovičky naklepeme. Smícháme marinádu, dáme tam vše kromě soli, česnek prolisujeme.
  2. Plátky krkovičky naložíme do marinády, mísu uzavřeme a vložíme na 24 hodin do lednice. Několikrát mísu otočíme na víko nebo maso přeskládáme.
  3. Poté posolíme z obou stran. Rozehřejeme sádlo a orestujeme z jedné strany. Poté otočíme, velmi mírně podlijeme vodou a ztlumíme teplotu. Pro vaření použijte dvě široké pánve s poklicí.
  4. Na mírném stupni dusíme 2 hodiny. Podáváme s rýží.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 324.20 kcal | Protein: 29.89 g | Sacharidy: 6.31 g | z toho cukr: 5.45 g | Tuk: 19.78 g | z toho nas. MK: 7.47 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2202-krkovice-v-jogurtu