Ořechové dortíčky nalákají všechny milovníky krémového cukroví.
Ingredience (55 x porce)
na krém
na polevu
Postup přípravy
Z uvedených surovin si připravíme těsto a necháme ho zabalené ve folii v lednici nejlépe do druhého dne odpočinout.
Poté si vyválíme plát silný asi 3mm a vykrajujeme kolečka. Já vždy používám zubaté formičky, přijde mi to hezčí.
Jelikož jsou v těstě ořechy, může se vám občas při vyvalování a vykrajování lepit. Je možné vyvalovat mezi dvěmi potravin. foliemi nebo rozstřiženými mikrotenovými sáčky.
Kolečka pečeme na 180 stupňů dorůžova.
Po upečení necháme vychladnout.
Krém si vyšleháme ze změklého másla, cukru a ořechů, můžeme přidat rum, ale není nutné.
Čokoládu na vaření s tukem rozpustíme ve vodní lázni a máme hotovou polevu.
Kolečka slepujeme krémem, polijeme polevou a zdobíme půlkou vlašského ořechu.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 146.08 kcal |
Protein: 1.30 g |
Sacharidy: 12.97 g |
z toho cukr: 7.05 g |
Tuk: 9.85 g |
z toho nas. MK: 5.82 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2200-orechove-dorticky