Škeble s ořechovou nádivkou

Škebličky jsou trošku pracnější cukroví na přípravu, ale zato vynikající.

Ingredience (50 x porce)

na nádivku

na obalení

Postup přípravy

  1. Z prosáté mouky, tuku, vejce a vody si vypracujeme těsto a necháme v lednici odležet minimálně dvě hodiny, lépe však přes noc.
  2. Nádivku si připravíme před samotným pečením. Pouze promícháme ořechy, cukr, vejce a žloutky.
  3. Z těsta vyválíme tenký plát a vykrajujeme kolečka. Já používám zubaté vykrajovátko, škebličky jsou s ním hezčí.
  4. Na vykrájená kolečka poklademe hrudku nádivky, kolečko přehneme a okraje přitlačíme.
  5. Pečeme ve vyhřáté troubě na 190 stupňů dorůžova.
  6. Necháme malinko vychladnout.
  7. Nakonec obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 73.09 kcal | Protein: 1.27 g | Sacharidy: 6.50 g | z toho cukr: 3.19 g | Tuk: 4.69 g | z toho nas. MK: 2.22 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2195-skeble-s-orechovou-nadivkou