Škeble s ořechovou nádivkou
Škebličky jsou trošku pracnější cukroví na přípravu, ale zato vynikající.
Ingredience (50 x porce)
-
-
-
-
na nádivku
-
-
-
-
na obalení
-
-
Postup přípravy
- Z prosáté mouky, tuku, vejce a vody si vypracujeme těsto a necháme v lednici odležet minimálně dvě hodiny, lépe však přes noc.
- Nádivku si připravíme před samotným pečením. Pouze promícháme ořechy, cukr, vejce a žloutky.
- Z těsta vyválíme tenký plát a vykrajujeme kolečka. Já používám zubaté vykrajovátko, škebličky jsou s ním hezčí.
- Na vykrájená kolečka poklademe hrudku nádivky, kolečko přehneme a okraje přitlačíme.
- Pečeme ve vyhřáté troubě na 190 stupňů dorůžova.
- Necháme malinko vychladnout.
- Nakonec obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 73.09 kcal |
Protein: 1.27 g |
Sacharidy: 6.50 g |
z toho cukr: 3.19 g |
Tuk: 4.69 g |
z toho nas. MK: 2.22 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2195-skeble-s-orechovou-nadivkou