Nejen ovesnou kaší živ je člověk, dnes si zkusíme pochutnat na jáhelné. Také se vám zdá, že se třeba právě na jáhly v kuchyni dost zapomíná?
Ingredience (2 x porce)
na ozdobu
Postup přípravy
Jáhly alespoň dvakrát spaříme vroucí vodou (zalijeme, scedíme, zalijeme, scedíme) a dáme do kastrůlku s rostlinným mlékem. Přivedeme k varu, mírně osolíme, přidáme lžíci datlového sirupu a jemně vaříme za občasného míchání, dokud nám nevznikne kašovitá konzistence.
Kaši ozdobíme kolečky banánu, ořechy, plátky kokosu, datlemi a zastříkneme datlovým sirupem. Případně místo sirupu můžeme sypat kakaem.
A snídaně je hotová, dobré chutnání.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 212.51 kcal |
Protein: 5.61 g |
Sacharidy: 37.50 g |
z toho cukr: 5.30 g |
Tuk: 2.30 g |
z toho nas. MK: 0.50 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2192-zdobena-jahlova-kase