Vánoční zázvorové cukroví ozdobené čokoládou

Vánoční zázvorové cukroví ozdobené čokoládou je ideální k čaji a chutná nejen dětem, ale i dospělým. Zázvor zahřeje a čokoláda a dodá cukroví sladký nádech. V případě, že upřednostňujete cukroví bez zdobení, pak doporučujeme nechat děti, ať si cukroví potřou samy nutelou či si ho dozdobí dle jejich představ a chuti.

Ingredience (40 x ks)

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravíme mísu na mouku a přimícháme do ní mletý zázvor, mletý muškátový oříšek, sůl, prášek do pečení a vše pečlivě promícháme.
  2. Do druhé mísy si připravíme máslo a a tmavý cukr a rozmixujeme do hladkého krému.
  3. Jakmile máme rozmixováno, přidáme 1 vejce a javorový sirup a opět promícháme.
  4. Jakmile máme máslo, cukr, vejce a sirup rozmixovaný do hladkého těsta začneme pomalu přimíchávat připravenou směs s moukou a vyhněteme hladké těsto.
  5. Hotové těsto zabalíme do potravinářské folie a dáme na 1 hodinu do lednice.
  6. Po vyndání těsto rozválíme na vál a vykrajujeme požadované tvary vykrajovátky.
  7. Troubu si rozehřejeme na 180 °C a pečeme 7-10 min. max. Nikdy ne déle, ideální je spodní hranice dle zkušeností, jinak by cukroví bylo příliš tvrdé.
  8. Pak již stačí dozdobit čokoládou nebo polevou. Dobrou chuť!

Nutriční hodnoty (1 x ks)

Energ. hodnota: 59.14 kcal | Protein: 0.82 g | Sacharidy: 8.29 g | z toho cukr: 3.43 g | Tuk: 2.47 g | z toho nas. MK: 1.51 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2188-vanocni-zazvorove-cukrovi-ozdobene-cokoladou