Extra čokoládové vánoční sušenky

Máte rádi čokoládu? Pak pro vás máme recept na extra čokoládové vánoční sušenky, které jsou u nás doma oblíbené především mužskou částí rodiny. Jejich chuť je opravdu čokoládová a pro některé až přehnaně sladká. V případě, že jste milovníci čokoládového cukroví, pak vyzkoušejte naše vánoční čokoládové sušenky a oslaďte si život.

Ingredience (25 x ks)

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravíme máslo a hořkou čokoládu a rozehřejeme společně v míse nad párou.
  2. Po rozehřátí necháme trochu vychladnout a připravíme si do druhé mísy 2 žloutky, z bílků vyšleháme sníh a cukr krystal. Žloutky s cukrem rozmixujeme do hladké hmoty. Nakonec přidáme sníh z bílků a opatrně do směsi přidáme.
  3. Do směsi z vajec a cukru přilejeme i připravenou čokoládu s máslem a promícháme.
  4. Dále přidáme mouku a sůl a opět promícháme do hladkého těsta.
  5. Na závěr do mísy přimícháme ještě čokoládové kousky a kakao a vypracujeme finální těsto.
  6. Na plech s pečícím papírem z těsta tvoříme ca 5 cm vysoké kuličky (bobečky) – použít můžete menší naběrák na zmrzlinu, nebo tvarujte rukou.
  7. Troubu si předehřejeme 165 °C a pečeme cca 10 – 12 min.
  8. Před pečením můžete ještě ozdobit ať už nadrcenými bonbóny nebo různými posypkami. Po upečení nechte vychladnout a přejeme dobrou chuť.

Nutriční hodnoty (1 x ks)

Energ. hodnota: 120.78 kcal | Protein: 2.25 g | Sacharidy: 17.49 g | z toho cukr: 12.40 g | Tuk: 8.33 g | z toho nas. MK: 4.96 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2184-extra-cokoladove-vanocni-susenky