Bábovka neodmyslitelně patří k víkendovému pečení, protože je rychlá, vypadá krásně a nedá se na ní téměř nic pokazit. Vyzkoušejte nadýchanou banánovou bábovku.
Ingredience (10 x porce)
Postup přípravy
V mixéru ušleháme vajíčka, cukr a zralý banán. Přidáme olej a dlouze šleháme.
V jiné míse smícháme pudinkový prášek, mouku a prášek do pečiva.
Snížíme rychlost šlehání a smícháme. Podle hustoty těsta přidáme mléko.
Pečeme na 180 stupňů 40 minut. Poté vypneme a necháme ještě 15 minut v teple.
Vyklopíme z formy, lépe až po vychladnutí, ale záleží na typu formy. Pocukrujeme a můžeme podávat.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 252.46 kcal |
Protein: 2.90 g |
Sacharidy: 27.17 g |
z toho cukr: 20.97 g |
Tuk: 15.39 g |
z toho nas. MK: 2.44 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2176-bananova-babovka