Banánová bábovka

Bábovka neodmyslitelně patří k víkendovému pečení, protože je rychlá, vypadá krásně a nedá se na ní téměř nic pokazit. Vyzkoušejte nadýchanou banánovou bábovku.

Ingredience (10 x porce)

Postup přípravy

  1. V mixéru ušleháme vajíčka, cukr a zralý banán. Přidáme olej a dlouze šleháme.
  2. V jiné míse smícháme pudinkový prášek, mouku a prášek do pečiva.
  3. Snížíme rychlost šlehání a smícháme. Podle hustoty těsta přidáme mléko.
  4. Pečeme na 180 stupňů 40 minut. Poté vypneme a necháme ještě 15 minut v teple.
  5. Vyklopíme z formy, lépe až po vychladnutí, ale záleží na typu formy. Pocukrujeme a můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 252.46 kcal | Protein: 2.90 g | Sacharidy: 27.17 g | z toho cukr: 20.97 g | Tuk: 15.39 g | z toho nas. MK: 2.44 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2176-bananova-babovka