Vánoční barevné sušenky

Barevné vánoční sušenky ve tvaru rolády jsou ideální na snídani i ke svačině a krásně rozjasní váš vánoční stůl. Příprava není složitá a děti mohou pomáhat při barvení těsta a hnětení. Vytvořte svým nejmladším chutné a nevšední vánoční cukroví.

Ingredience (30 x ks)

Postup přípravy

  1. Do mísy si připravíme máslo a cukr a rozmixujeme do hladkého krému.
  2. Poté přidáme 2 vejce a vanilkový extrakt a promícháme
  3. Nakonec přidáme hladkou mouku a ½ lžičky soli a zpracujeme těsto ručně.
  4. Jakmile je těsto zpracované, rozdělíme si ho na 3 díly a každý díl nabarvíme potravinářským barvivem. Zelená, červená, žlutá.
  5. 3 díly obarveného těsta vložíme do lednice na 1-2 hod.
  6. Po vyndání, rozválíme těsto na válu buď na jeden, nebo více dílů a vrstvíme na sebe různé barvy. Žlutá, červená zelená.
  7. Doporučuji si pod první těsto (placku) dát alobal, do kterého pak těsto velmi rychle sbalíme do rolády a dáme opět do ledničky cca na 30 min.
  8. Poté už stačí jen vyndat rolády z lednice a nakrájet na stejně velké dílky. Poskládáme na plech a pečeme v troubě 12 – 15 min na 180 °C.
  9. Po vyndání z trouby můžete ozdobit cukrem. Dobrou chuť.

Nutriční hodnoty (1 x ks)

Energ. hodnota: 115.15 kcal | Protein: 1.29 g | Sacharidy: 12.86 g | z toho cukr: 6.73 g | Tuk: 6.47 g | z toho nas. MK: 3.97 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2175-vanocni-barevne-susenky