Česká klasika a oblíbená dobrota, připravovaná na mnoho způsobů. Zkuste použít celozrnnou mouku. Bramboráky budou pevnější a krásně křupavé.
Ingredience (5 x porce)
Postup přípravy
Brambory oškrábeme a syrové nastrouháme na hrubém struhadle. Můžeme si pomoci robotem. Vymačkáme tekutinu a ihned zalijeme mlékem. Přidáme sůl, nejprve raději méně a promícháme.
Smícháme s vejcem, prolisovaným česnekem a rozetřenou majoránkou. Ochutíme pepřem.
Postupně vmícháme celozrnnou mouku. Smažíme na oleji, vždy nabereme naběračku těsta a rozetřeme na pánvi do tenčí vrstvy.
Necháme na ubrousku okapat. První ochutnáme a teprve poté přisolíme podle chuti.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 324.61 kcal |
Protein: 13.70 g |
Sacharidy: 51.25 g |
z toho cukr: 3.66 g |
Tuk: 4.17 g |
z toho nas. MK: 1.05 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2173-bramboraky-z-celozrnne-mouky