Zapékané zeleninové tagliatelle

Výborné těstoviny, které připravíte velmi rychle. Díky rozpuštěnému zlatavému sýru jsou přímo k nakousnutí.

Ingredience (3 x porce)

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájíme na kostičky, papriky na proužky. Dáme na hlubší pánev na olej. Restujeme na nižší teplotu. Mezitím uvaříme tagliatelle se lžičkou soli.
  2. Rajčata rozkrájíme na větší kusy. Jakmile je paprika na pánvi měkká, přidáme rajčata a chvíli dusíme. Přidáme grilovací koření a dobře promícháme.
  3. Připravíme omáčku. Rozpustíme máslo a smícháme s moukou. Zalijeme mlékem a za stálého míchání necháme zhoustnout. Ochutíme prolisovaným česnekem a můžeme dosolit.
  4. Vezmeme větší zapékací mísu, dáme do ní tagliatelle, dušenou zeleninu a omáčku. Vše promícháme. Posypeme strouhaným sýrem a zapečeme na 180 stupňů asi 15 minut.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 801.60 kcal | Protein: 22.17 g | Sacharidy: 58.87 g | z toho cukr: 15.91 g | Tuk: 52.40 g | z toho nas. MK: 16.91 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2169-zapekane-zeleninove-tagliatelle