Restovaná hlíva s hokaido kaší

Hlíva je známá pro své blahodárné účinky na lidský organismus, tak proč si z ní neudělat pochoutku, která je příjemnou změnou oproti klasické smažené.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Nejprve si nakrájíme hokaido na větší kousky, osolíme a dáme vařit.
  2. Po změknutí slijeme vodu, přidáme máslo a rozšleháme tyčovým mixérem do hladka. Zjemníme smetanou.
  3. Na pánvi si rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli na kostičky, slaninu na kostičky, klobásu na kostičky, kmín a restujeme.
  4. Hlívu si překrájíme na větší kousky a dáme do pánve, opékáme do měkka.
  5. Zaprášíme paprikou, osolíme, opepříme a můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 988.67 kcal | Protein: 22.95 g | Sacharidy: 42.48 g | z toho cukr: 30.40 g | Tuk: 78.81 g | z toho nas. MK: 37.57 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2163-restovana-hliva-s-hokaido-kasi