Roláda s tvarohovým krémem

Skvělá roláda, které má lehký krém svěží chuti tvarohu. Není přeslazená a chutnat bude dětem i dospělým.

Ingredience (12 x porce)

Krém

Postup přípravy

  1. Dejte do mísy zvlášť žloutky a zvlášť bílky. K bílkům dejte špetku soli a vyšlehejte tuhý sníh. V jiné mísy šlehejte vejce s cukrem.
  2. K vejcím přimíchejte pomalu mouku. Poté do těsta přidávejte sníh a velmi opatrně míchejte, aby v těstě zůstalo co nejvíce bublin.
  3. Rozehřejte troubu na 180 stupňů. Plech vymažte máslem a vysypejte hrubou moukou. Na pečící papír by se těsto přilepilo.
  4. Roládu pečte asi 15 minut. Musí být stále spíše světlá, aby se vám dobře stočila a nelámala se.
  5. Roládu stočte ještě teplou a nechte vychladit.
  6. Mezitím si připravte krém. Tvaroh a ostatní suroviny vyšlehejte do hladké směsi. Natřete na těsto a znovu stočte. Dejte vychladit do lednice na několik hodin.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 229.77 kcal | Protein: 4.56 g | Sacharidy: 22.61 g | z toho cukr: 16.00 g | Tuk: 13.38 g | z toho nas. MK: 7.49 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2153-rolada-s-tvarohovym-kremem