Svíčková omáčka s kuřetem bez lepku

Svíčková omáčka, která chutná po zelenině, není zahuštěná, a proto je velmi jemná a dobře stavitelná. Protože jsem použila kuřecí maso, je i rychlejší na přípravu.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. V hrnci rozpustíme sádlo, přidáme cibuli na větší kostky, bobkový list a opékáme.
  2. Po opečení přidáme směs zeleniny pod svíčkovou, hořčici, tymián a restujeme.
  3. Kuřecí prsa osolíme, opepříme a necháme opéct společně se zeleninou. Až se nám maso zatáhne, zalijeme zeleninovým vývarem. Přikryjeme a dusíme do měkka.
  4. Po změknutí maso vytáhneme společně s bobkovým listem. Zbytek základu rozšleháme tyčovým mixérem do hladka.
  5. Přilijeme smetanu, citronovou šťávu a podle potřeby dochutíme.
  6. Maso nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou, kdo má rád může přidat knedlík. Omáčka je výborná i s bramborem, takže můžou jíst i ti, co se stravují bez lepku.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 718.70 kcal | Protein: 44.10 g | Sacharidy: 38.55 g | z toho cukr: 27.36 g | Tuk: 43.39 g | z toho nas. MK: 23.27 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2152-svickova-omacka-s-kuretem-bez-lepku