Svíčková omáčka, která chutná po zelenině, není zahuštěná, a proto je velmi jemná a dobře stavitelná. Protože jsem použila kuřecí maso, je i rychlejší na přípravu.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
V hrnci rozpustíme sádlo, přidáme cibuli na větší kostky, bobkový list a opékáme.
Po opečení přidáme směs zeleniny pod svíčkovou, hořčici, tymián a restujeme.
Kuřecí prsa osolíme, opepříme a necháme opéct společně se zeleninou. Až se nám maso zatáhne, zalijeme zeleninovým vývarem. Přikryjeme a dusíme do měkka.
Po změknutí maso vytáhneme společně s bobkovým listem. Zbytek základu rozšleháme tyčovým mixérem do hladka.
Přilijeme smetanu, citronovou šťávu a podle potřeby dochutíme.
Maso nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou, kdo má rád může přidat knedlík. Omáčka je výborná i s bramborem, takže můžou jíst i ti, co se stravují bez lepku.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 610.51 kcal |
Protein: 39.03 g |
Sacharidy: 20.33 g |
z toho cukr: 6.78 g |
Tuk: 41.52 g |
z toho nas. MK: 21.99 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2152-svickova-omacka-s-kuretem-bez-lepku