Kávová roláda s arašídy

Roláda je skvělý dezert, protože hezky vypadá, a přitom nezabere příliš práce. K nedělní kávě je kávová roláda přímo skvělá. Vyzkoušejte i sypání arašídy, je mnohem lepší než klasické ořechové.

Ingredience (1 x roláda)

Postup přípravy

  1. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky dáme do mixéru a vyšleháme s cukrem. Poté snížíme rychlost a zašleháme mouku.
  2. Vyšleháme bílky se špetkou soli do tuhého sněhu. Vařechou opatrně vmícháme do těsta.
  3. Rozehřejeme troubu a těsto rozetřeme na plech ve velmi tenké vrstvě až do okrajů. Nepoužívejte pečící papír, plech vymažte a vysypte hrubou moukou.
  4. Dejte péct na 180 stupňů na asi 15 až 20 minut. Pohlídejte si dobu pečení, okraje nesmí ztmavnout, jinak vám roláda nepůjde stočit a bude se lámat.
  5. Roládu vytáhněte nechejte chvíli vychladnout, a ještě teplou stočte. Stočenou nechejte zcela zchladnout.
  6. Připravte si krém. Změklé máslo dejte do mísy, vyšlehejte s moučkovým cukrem. Uvařte velmi silnou tureckou kávu a nechejte ji zchladnout.
  7. Na sporáku uvařte z mléka a mouky hustou kaši. Stále míchejte, musí úplně zhoustnout, ale nesmí se připalovat.
  8. Vychladlou kaši přidejte k máslu s cukrem. Přimíchejte kávu a lógr. Dlouze a dobře vyšlehejte.
  9. Oloupejte arašídy a nasekejte je v mixéru nahrubo. Polovinu vmíchejte do krému a druhou polovinu si necháte na posypání.
  10. Krém natřete na roládu a stočte. Nahoru nasypejte arašídy a dejte vychladit.

Nutriční hodnoty (1 x roláda)

Energ. hodnota: 3,903.18 kcal | Protein: 73.76 g | Sacharidy: 287.58 g | z toho cukr: 174.27 g | Tuk: 277.48 g | z toho nas. MK: 144.66 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2150-kavova-rolada-s-arasidy